tiistai 26. marraskuuta 2013

DYSTONIAYHDISTYKSEN NETTISIVUT

LINTULAUTA JA EINO-MYRSKY

“Vaihdoin tänään talvirenkaita ja siinä samalla vilkaisin lintulautaa. On ollut sateisia ilmoja ja auringonkukan siemenet olivat homehtuneet. Otin mökistä pohjan pois kokonaan ja sahasin siihen uuden. Täytyy käydä sadepäivien jälkeen tarkistamassa ettei vastaavaa pääse tapahtumaan. Eipä ihme ettei visertäjiä ole laudalla näkynyt.

Huomisaamuksi sitten on lupeissa Eino-myrsky. Toivotaan ettei kovin pahoja tuhoja tekisi, nykyisin kun nuo myrskyt on rajumpia kuin ennen. Ei no, kyllähän ne ennenkin osasivat myrskytä, kun sille päälle sattuivat. Säät.”

VIIMEINEN VIESTI ENNEN KATOAMISTA

Tämä oli viimeinen viestini Suomen Dystoniayhdistyksen avoimella foorumilla ennen kuin sivut katosivat. Seuraavan kerran kun sivut yritin avata, tuli vastaani vain ylläolevassa kuvassa oleva teksti:

“Virhe 403 Pääsy estetty - Forbidden. Sinulla ei ole oikeutta päästä kyseiseen kohteeseen. Kohteeseen on määritelty ehdoton esto tai tiedosto-oikeudet ovat vajavaiset.”

Ajattelin ensin sivujen palautuvan pian, mutta pois ne pysyivät ilman minkäänlaista selitystä. Sieltä täältä alkoi tulla kyselyjä, kuin pöllöjen huhuiluja metsässä, että mihin sivut ovat kadonneet.

Sain sitten myöhemmin palautetta blogiini, että Suomen Dystoniayhdistyksen sivut ovat suljetut ja julkaistaan heti kun mahdollista.

“yhdistyksen kotisivut ovat toistaiseksi suljetut. Työtä sivujen avaamiseksi tehdään ja ne avataan heti kun se on mahdollista.”

http://harzurun.blogspot.fi/2013/11/viestien-voima.html

KIRJOITTAJIEN TYLY KOHTELU

Hyvä että Dystoniayhdistyksen sivut ovat suunnittelun alla. Oudolta ja erikoiselta tuntuikin sivujen katoaminen yht’äkkiä mitään kirjoittajille ilmoittamatta.

Luulin ensin että Eino-myrsky kaatoi sivut, mutta eivät ne sitten palautuneetkaan.

Korrektia olisi toki ollut ilmoittaa vaikka päivää aikaisemmin sivujen sulkemisesta. Syö mielestäni yhdistyksen uskottavuutta tuollainen kirjoittajien tyly kohtelu.

Uskon että moni tulisi yhdistykseen juuri tuon avoimen foorumin kautta ensin tutustuen ja jutellen, sitten liittyen.

AVOIMUUS ON TUOREUTTA JA RAIKKAUTTA

Tietysti sisäpiiri voi olla ja onkin aina olemassa siellä missä ihmiset näitä yhdistyksiä perustavat.

Jäsenille toki voi olla myös oma suljettu foorumi, avointa silti poistamatta. Itse kuulun kyllä aina mieluiten avoimuuden kannattajiin ja suunnittelin juuri yhdistykseen liittymistä kun sivut noin vain hävisivät.

Toivon kuitenkin, että avoimuus edes jossain mielessä voittaa tässäkin asiassa, sillä kaikki sisäänpäin kääntynyt aina vain kuihtuu ja menettää tuoreuden ja raikkauden.

RUBIKIN KUUTIO

Pikkupakkanen teki teistä eilen jäisiä kun lähdin lenkille. En kuitenkaan vielä nastalenkkareita kaivanut esille. Niiden ääni jäisellä asvaltilla ei aina tunnu kivalta, mutta oikealla jääpinnalla ne on korvaamattomat juoksukaverit. Lähdin vähän jännityksellä juoksemaan koska dystonia on viime aikoina hieman kiristänyt otetta. Vai olisiko ollut huonompia päiviä, tämä on vielä kuin rubikin kuutio, tämä dystonia minulle.

JUOKSUMATOLLA VASTAVIRTAAN

Jokin aika sitten kokeilin juoksumattoa, mutta se ei onnistunut koska pään kääntyminen vasemmalle oli niin voimakas, ettei meinannut tasapainossa pysyä. Kyllähän se masensi, niin monta hienoa hetkeä olen juoksumatolla elänyt. Vaikka en kyllä ole tavannut montaa, joka on pitänyt paikallaan juoksua järkevänä. No, minä olen ollut aina vastavirtaan uija tai tässä tapauksessa juoksija.


SAIRAUDEN KIRISTYVÄ KEHÄ MURTUU

Sillä kertaa juoksulenkki ulkona kuitenkin sujui hyvin. Alkuun päätä veti kovin vasemmalle, mutta minä vedin takaisin. Noin kilometrin paikkeilla löysin hyvin tyylin ja juoksu lähti sujumaan. Muistelen Dystoniayhdistyksen foorumilla jonkun sanoneen, että ei pidä välittää jos pää on vähän oudossa asennossa. Tärkeintä on, että lähtee liikkeelle ja saa raitista ilmaa. Murtaa sairauden kiristyvän kehän.

Oli kyllä ulkoilijan toiveilma, raikas pakkanen ja upea tähtitaivas!2 kommenttia:

 1. Olethan huomannut, että Dystoniayhdistyksen sivut ovat taas auki, uudistuneena? Ihan hyvä.

  välläys

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista ystäväni!

  Laitoin jo linkin sivuille blogiini. Tyylikkäät, nätit ja asialliset sivut!

  harzu

  VastaaPoista